Έως και 500 εκατομμύρια ευρώ ενδέχεται να φτάσει η δημοσιονομική επιβάρυνση ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, σύμφωνα με όσα ανέφεραν σήμερα δικαστικές και κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

To σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ αναφέρει ότι οι περικοπές περίπου 10% που επιβλήθηκαν στους ένστολους αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2012, είναι αντισυνταγματικές καθώς οι ένστολοι ανήκουν στον «σκληρό πυρήνα του κράτους» και γι' αυτό χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, όπως είπε στο Reuters, δικαστικός αξιωματούχος, εκτιμώντας την δημοσιονομική επίπτωση στα 100 εκατ. ευρώ.

Aξιωματούχος όμως δήλωσε ότι το κόστος ενδέχεται να ανέλθει στα 500 εκατομμύρια ευρώ για τους μισθούς από τα μέσα του 2012 μέχρι σήμερα, συνυπολογίζοντας τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις συντάξεις καθώς και στις προαγωγές.

«Το κόστος μπορεί να ανέλθει έως και τα 500 εκατ. ευρώ» υποστηρίζει ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι για να γίνουν ακριβείς υπολογισμοί θα πρέπει να δημοσιευθεί η τελική απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου τους επόμενους μήνες».