Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε σήμερα το απόγευμα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο πλαίσιο εκτεταμένων ελέγχων σε σπίτια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ λίγο νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη της αμοιβής για τη σύλληψη των καταζητούμενων Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα και των δραστών του Νέου Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν τέσσερις έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη, και συνελήφθησαν δύο άτομα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα αναζητείται άλλος ένας στην Αθήνα.

Στα σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα όπλο-στιλό, 4 σπρέι πιπεριού, φυσίγγια, 11 κάλυκες, μία μεταλλική ράβδος, αντιασφυξιογόνες μάσκες, 3 υπολογιστές, ενώ εντοπίστηκαν και διαδικτυακές αναρτήσεις σε site της FAI. 

Σημειώνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από χθες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού. 

Υπενθυμίζεται ότι χτες η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε ένα άτομο στα Εξάρχεια για παράνομη κατοχή όπλου και ένα στη Θεσσαλονίκη για ναρκωτικά στο πλαίσιο ερευνών.

Από ένα εκατομμύριο για τους καταζητούμενους

Λίγο νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη της χρηματικής αμοιβής των 4 εκατομμυρίων ευρώ για τη σύλληψη των καταζητούμενων Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα και των δραστών που συμμετείχαν σε δύο ανθρωποκτονίες και έναν σοβαρό τραυματισμό την 1η Νοεμβρίου στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Η αμοιβή καθορίζεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ, για καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις, ενώ σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμεί η εκτέλεση ποινών κάθειρξης για τρομοκρατικές πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι «Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τους παραπάνω καταζητούμενους παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) [email protected] της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας».