current views are: 1

22 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση15:54

Αρχίζει τη λειτουργία της η πρώτη στεγασμένη αγορά παραγωγών

Το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει να λειτουργεί η πρώτη στεγασμένη αγορά παραγωγών, οι οποίοι θα πωλούν, χωρίς μεσάζοντες, απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές. 

Δημοσίευση 15:54’
αρθρο-newpost

Το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει να λειτουργεί η πρώτη στεγασμένη αγορά παραγωγών, οι οποίοι θα πωλούν, χωρίς μεσάζοντες, απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές. 

Το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει να λειτουργεί η πρώτη στεγασμένη αγορά παραγωγών, οι οποίοι θα πωλούν, χωρίς μεσάζοντες, απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές.

Στο Farmers Republic -το οποίο βρίσκεται στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου και καταλαμβάνει επιφάνεια 1.200 τ.μ.- θα λειτουργεί παντοπωλείο με περισσότερα από 200 προϊόντα, ενώ 40 παραγωγοί θα διαθέτουν φρέσκα προϊόντα εποχής. Σε πρώτη φάση, η λαϊκή αγορά θα είναι ανοιχτή κάθε Σάββατο και καθημερινά το παντοπωλείο και το e shop. Παράλληλα θα παρέχεται στους καταναλωτές η δυνατότητα διανομής, κατ’ οίκον, προϊόντων.

Το Farmers Republic δημιουργήθηκε από την ομάδα του «Γίνε Αγρότης», της οποίας ηγείται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Παρουσιάζοντας σήμερα την εν λόγω πρωτοβουλία, ο κ. Κουτσολιούτσος τόνισε, πως στόχος είναι η προσφορά της καλύτερης δυνατής ποιότητας σε τιμή χαμηλότερη από τις κλασικές αγορές και τα Super Market. Ειδικά σε φρούτα και λαχανικά εκτίμησε, ότι οι τιμές μπορεί να είναι χαμηλότερες και πλέον του 30%. Σημείωσε επίσης, πως «η λειτουργία της αγοράς δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης του κλάδου και της ελληνικής υπαίθρου, επιτυγχάνοντας παράλληλα την ενίσχυση της απασχόλησης στις συγκεκριμένες κατηγορίες δραστηριότητας».

Οι τιμές θα διαμορφώνονται από τους ίδιους τους παραγωγούς, οι οποίοι θα καταβάλουν εισιτήριο 30 ευρώ για τη συμμετοχή τους στην αγορά και ένα ποσοστό ως προμήθεια.

Σημειώνεται, ότι στις εγκαταστάσεις θα φιλοξενούνται επίσης, διαδραστικές, ενημερωτικές εκδηλώσεις, δρώμενα γευσιγνωσίας και εκπαίδευσης ενώ επώνυμοι σεφ θα ετοιμάζουν σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές συνταγές.


σχετικα αρθρα