Με ψήφισμα που κατέθεσε στη Βουλή, η ΑΔΕΔΥ ολοκλήρωσε λίγο μετά τις 20:00 την πορεία  διαμαρτυρίας με την οποία κατήγγειλε την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχθεί για τις 8/1/2014 κατά της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας, αλλά και τη σύλληψη συνδικαλιστή μέλους της.

Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στα Προπύλαια για να διαλυθούν, απ΄όπου και ξεκίνησαν την κινητοποίησή τους,  ωστόσο έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση για την Πέμπτη.

Έτσι την  Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 10:00 το πρωί, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7), ενώ καλεί την ίδια μέρα τους συναδέλφους στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιείται στις 11:00 το πρωί.

Προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις δύο συγκεντρώσεις, έχει κηρύξει 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 10:00 πμ μέχρι τις 2:00 μμ την Πέμπτη.

Η ΑΔΕΔΥ  καταγγέλει  «την αναίτια σύλληψη» όπως λέει  και την παραπομπή σε δίκη του  Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής της  Επιτροπής.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ «ο αυταρχισμός της κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρη Καλομοίρη».