Τη συνέχιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Μονεμβάσιας με τον Πειραιά, τα Κύθηρα και την Κρήτη, ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας από το υπουργείο Ναυτιλίας, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, η Λ.Α.Ν.Ε. πρέπει να εξυπηρετεί τη γραμμή έως το έτος 2016.

Αναφέρει πως μέχρι τις 31/12/2013 το «Βιτζέντος Κορνάρος» εκτελούσε κανονικά τα δρομολόγια και αποσύρθηκε για την ετήσια συντήρησή του, χωρίς όμως να προβλεφθεί η αντικατάστασή του.

Σήμερα τα δρομολόγια του πλοίου έχουν διακοπεί πλήρως κι αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση κυρίως στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, ενώ όπως σημειώνει η Ένωση Ξενοδόχων, «φημολογείται ότι η Λ.Α.Ν.Ε. επικαλείται τους δικούς της λόγους για την πρόωρη λύση της σύμβασης, με το επιχείρημα ότι η γραμμή αυτή δεν είναι πλέον οικονομικά συμφέρουσα».

Η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας καλεί το υπουργείο να μην συναινέσει, υπογραμμίζοντας ότι «έχει υποχρέωση το Υπουργείο αλλά και ο ίδιος ο Υπουργός Ναυτιλίας, να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο προς την εταιρεία, ώστε οι συμβατικές υποχρεώσεις της Λ.Α.Ν.Ε. να τηρηθούν στο έπακρο και να συνεχίσει το πλοίο να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τη γραμμή».

Επιπλέον, η Ένωση προσθέτει ότι οι εμπλεκόμενοι τουριστικοί φορείς παρακολουθούν με αγωνία και προβληματισμό τις εξελίξεις, και τονίζει πως «επειδή η Λακωνία και τα Κύθηρα είναι προορισμοί που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό και κατά κύριο λόγο στην προσέλκυση επισκεπτών από την εγχώρια τουριστική αγορά, η περίσταση φέτος επιβάλλει τη συνέχιση αυτής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η οποία θα παίξει σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω τουριστική κίνηση, αλλά και θα βοηθήσει στην άρση της εποχικότητας που πλήττει χαρακτηριστικά την περιοχή».