Ευθύνες στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ρίχνουν οι διασωθέντες μετανάστες που έφτασαν το πρωί στον Πειραιά.

«Προσπαθούσαμε να ανέβουμε στο σκάφος του λιμενικού και μας χτυπούσαν με την πόρτα για να ξαναπέσουμε στο νερό», κατήγγειλε - με τη βοήθεια διερμηνέα- ένας από τους διασωθέντες ο οποίος έχασε στο ναυάγιο τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του.

Οι μετανάστες επιμένουν ότι το σκάφος του Λιμενικού τους ρυμουλκούσε - μέσω θαλασσοταραχής - προς τα τουρκικά παράλια και όχι προς την ελληνική ακτή την οποία το αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν κατάφερε να προσεγγίσει σε απόσταση 100 μέτρων.

Τις καταγγελίες αυτές έχει με ανακοίνωσή του διαψεύσει το Λιμενικό Σώμα, σημειώνοντας πως όλα τα σχετικά στοιχεία έχουν αποσταλεί στον εισαγγελέα.

«Σε καμία περίπτωση το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος δεν διενεργούσε ρυμούλκηση προς τις τουρκικές ακτές, αντίθετα, το σκάφος με τους επιβαίνοντες αλλοδαπούς ρυμουλκείτο προς το Φαρμακονήσι. Αυτό επιβεβαιώνεται αβίαστα και τεκμηριωμένα από το γεγονός ότι το στίγμα βύθισης του σκάφους βρίσκεται δυτικότερα από το στίγμα εντοπισμού του, δηλαδή με κατεύθυνση την ελληνική περιοχή και συγκεκριμένα προς νήσο Φαρμακονήσι», αναφέρει η ανακοίνωση στη οποία σημείωνεται η υπερπροσπάθεια των ανδρών του Λιμενικού οι οποίοι ταυτόχρονα με τη διάσωση επιχειρούσαν και κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε μία από τις μηχανές του δικού τους σκάφους.