Το αναπηρικό κίνημα καταγγέλλει «την αδιαφορία με την οποία η Πολιτεία αντιμετωπίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και των όλων των ατόμων μειωμένης κινητικότητας: ηλικιωμένων, γονέων με παιδιά κ.λπ. στα μέσα μαζικής μεταφοράς ΗΣΑΠ, Μετρό και Προαστιακό» σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
 
«Η πρόσβασή των ατόμων με αναπηρία στους χώρους του ΗΣΑΠ, Μετρό και Προαστιακού είναι αδύνατη, αφού έχει καταστεί καθημερινή πλέον σε όλους τους σταθμούς η απαράδεκτη αναγγελία με την οποία προειδοποιούνται οι επιβάτες μειωμένης κινητικότητας και τα άτομα με κινητική αναπηρία ότι οι ανελκυστήρες προς τις πλατφόρμες αποβίβασης και επιβίβασης είναι εκτός λειτουργίας. Εξαιτίας της βλάβης των ανελκυστήρων οι πολίτες καλούνται από τα μεγάφωνα να μεταβούν στον πλησιέστερο σταθμό, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν χρήση των συρμών για να φτάσουν στον αρχικό προορισμό τους» σημειώνεται.

«Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, επιφέρει πλήγμα στην οικονομική ζωή της χώρας, αφού αποτρέπει τη χρήση των μέσω μαζικής μεταφοράς από τους εργαζομένους με μειωμένη κινητικότητα, στην κοινωνική ζωή της χώρας, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, σε κάθε έκφανση της ζωής. Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, η πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα, εμποδίζεται να κάνει χρήση του φθηνότερου μέσου μεταφοράς! Καταπατούνται βάναυσα τα συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματα μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού στην πρωτεύουσα μιας ευρωπαϊκής χώρας - το υπουργείο Μεταφορών οφείλει να δώσει άμεσα λύση» καταλήγει η ανακοίνωση.