Φίλοι και εκπρόσωποι των Οικολόγων Πρασίνων παραμένουν συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια, και κρατώντας κεριά στα χέρια και φορώντας μάσκες και ειδικές στολές, λένε «όχι» στον πυρηνικό όλεθρο.

Το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Νίκος Χρυσόγελος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι «αυτή η συγκέντρωση αποτελεί μία έκφραση αλληλεγγύης στο μεγάλο δράμα, που ζουν οι άνθρωποι στην Ιαπωνία», ευχήθηκε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο και υποστήριξε ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Ζήτησε να παρέμβουν με τεχνική βοήθεια τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ώστε «να μη συμβούν και άλλες διαρροές στους πυρηνικούς αντιδραστήρες».

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό, από την Τουρκία, για δημιουργία πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ακούγιου, στα μικρασιατικά παράλια, σημείωσε ότι «εφόσον η Ιαπωνία δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει σε ένα τέτοιο γεγονός, φανταστείτε τι θα συμβεί αν γίνει κάτι παρόμοιο στη γειτονιά μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί».

Ο κ. Χρυσόγελος έκανε γνωστό ότι για το θέμα θα υπάρξει κοινή αντίδραση με οικολογικές οργανώσεις και φορείς από την Τουρκία.