Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) ενόψει των αρχαιρεσιών που θα γίνουν στο τέλος του προσεχούς Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Χρήστος Μπακέλας.

Ο Χρ. Μπακέλας, έπειτα από εσωτερικές διεργασίες, αναδείχθηκε επικεφαλής του συνδυασμού που ακούει στο όνομα "Ριζοσπαστική Δικηγορική Συνεργασία" και στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης, όπου παρουσίασε την υποψηφιότητά του, ο συνδυασμός αποτελεί μετεξέλιξη του συνδυασμού "Δικηγορική Συνεργασία- Ανεξάρτητοι", επικεφαλής του οποίου ήταν ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΘ Μανόλης Λαμτζίδης.

Ο Χρ. Μπακέλας ανέφερε ότι ο συνδυασμός του οποίου ηγείται απευθύνεται στη συντριπτική πλειοψηφία των μαχόμενων δικηγόρων που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση και υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός "ισχυρού, πλειοψηφικού, αντιμνημονιακού, ριζοσπαστικού και δημοκρατικού μετώπου" που θα αναπτύξει συμμαχίες με άλλους εργαζόμενους προκειμένου να αντιστραφεί η κατάσταση στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα ο κώδικας δικηγόρων, ενώ εξαπέλυσε κατηγορώ εναντίον του νυν προέδρου του ΔΣΘ Νίκου Βαλεργάκη.

Την υποψηφιότητά του Χρ. Μπακέλα, o οποίος θήτευσε επί σειρά ετών στη διοίκηση του ΔΣΘ, υποστηρίζουν 70 συνάδελφοί του με σχετικό κείμενο.