Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στη ΔΕΗ κατά της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα μεταφοράς), με την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Στο ψήφισμα οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι με την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (το 34% παραμένει στο Δημόσιο) διακυβεύεται η ασφάλεια και η ανάπτυξη της χώρας και ότι η πώληση των μετοχών θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας και σε διάλυση του ομίλου της ΔΕΗ.

Στις ομιλίες τους προς τη συγκέντρωση συνδικαλιστές, οι επικεφαλής πρωτοβάθμιων σωματείων της ΔΕΗ, έκαναν λόγο για ξεπούλημα της θυγατρικής του δικτύου μεταφοράς. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Μ. Τομαδάκης ζήτησε την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» με έδρα την Πτολεμαΐδα-Κοζάνη Γ. Αδαμίδης κάλεσε τα σωματεία να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα την ημέρα που θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός ενώ σε δηλώσεις του ο Ν. Φωτόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ επεσήμανε ότι το δίκτυο είναι φυσικό μονοπώλιο, συνεπώς δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί.

Τα σωματεία έχουν προκηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ημέρα που θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ.