Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Καλλιρρόης και των γειτονικών χωριών της περιοχής, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο δημιουργίας Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη.

Ομάδα κατοίκων της περιοχής πραγματοποίησαν και σήμερα, με μαύρες σημαίες και πανό, συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού Τσακώνας - Καλού Νερού Μεσσηνίας, στο ύψος του κόμβου της Καλλιρρόης, ενώ αργότερα πήγαν στο Μελιγαλά και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Οιχαλίας.

Αύριο το απόγευμα συνεδριάζει στην Τρίπολη το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, με αντικείμενο την αξιολόγηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει καταθέσει η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.
Στο συμβούλιο αναμένεται να συγκεντρωθούν κάτοικοι τόσο από την Καλλιρρόη, όσο και από τα χωριά του Βαλτετσίου, που αντιδρούν κι εκεί στην δημιουργία Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, που θα επεξεργάζεται τα σκουπίδια της Κορινθίας, της Αργολίδας και των Δήμων Τρίπολης και Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας.

Εν τω μεταξύ για την αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος, Νίκος Γόντικας, Νίκος Πατσαρίνος και Λάμπρος Μπούκλης, με κοινή ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις».