Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να αντιμετώπισε κατά την χθεσινή συμπλοκή, τους δράστες που δολοφόνησαν τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του Ρέντη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτή την εκδοχή, όμως η αντίδραση των δραστών, να πυροβολήσουν στο ψαχνό για να διαφύγουν, όπως και το κλεμμένο αυτοκίνητο, που οδήγησε στα ίχνη τους, παρουσιάζει ομοιότητες.

Παράλληλα στα Πατήσια μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας προκειμένου να συλλέξει τους κάλυκες από τα όπλα των δραστών για να σταλούν για βαλλιστική εξέταση ενώ έκαναν «φύλλο» και «φτερό» το όχημα των κακοποιών για την ανεύρεση αποτυπωμάτων ή άλλων στοιχείων που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψη τους.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις το όπλο που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν Καλάσνικοφ και οι σφαίρες προέρχονταν από πιστόλι. Οι δράστες της καταδίωξης φέρεται να είναι οι ίδιοι με αυτούς που είχαν ληστέψει σούπερ μάρκετ την προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ αστυνομικοί εντόπισαν στα όρια Γαλατσίου - Πατησίων ένα αυτοκίνητο μάρκας Skoda μέσα στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. Το έκριναν ύποπτο και από τον έλεγχο που έκαναν στον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας διαπίστωσαν πως ήταν κλεμμένο.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου ωστόσο μόλις ο οδηγός τους αντιλήφθηκε ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Στην οδό Χαλκίδος, στα Πατήσια, στο ύψος του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, ο οδηγός του ύποπτου οχήματος έστριψε και μπήκε ανάποδα σε ένα στενό ωστόσο εγκλωβίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Τότε οι επιβάτες του αυτοκινήτου βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ακολούθως οι κακοποιοί με την απειλή όπλων αφαίρεσαν διερχόμενο όχημα τύπου βαν και τράπηκαν σε φυγή.

Στην οδό Αχαρνών, στο ύψος του σούπερ - μάρκετ Σκλαβενίτης, λίγα μέτρα πριν την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, εγκατέλειψαν το βαν και έκλεψαν άλλο αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια κινήθηκαν προς τους Αγίους Αναργύρους όπου άρπαξαν άλλο ΙΧ αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν προς το Ίλιον.

Λίγη ώρα αργότερα, στην περιοχή του Ίλιον, εγκατέλειψαν το δεύτερο όχημα που είχαν κλέψει και διέφυγαν.Στην ευρύτερη περιοχή διεξήχθη πλήρης έρευνα και συνεχείς έλεγχοι ενώ μαρτυρίες αναφέρουν πως πιθανά οι κακοποιοί να φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών οπλοφόρων γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.