Επιζών του τραγικού ναυαγίου του «Σάμινα» - στο οποίο, μάλιστα, έχασε τη ζωή της η μητέρα του- είναι ο κυβερνήτης του σκάφους του Λιμενικού που διεκπεραίωσε την επιχείρηση στο Φαρμακονήσι.

Σε ηλικία 29 χρονών επέβαινε μαζί με τη μητέρα του στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σάμινα» που προσέκρουσε πριν 14 χρόνια στο σύμπλεγμα των βραχονησίδων Πόρτες, δύο ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάρου και βυθίστηκε. Ο ίδιος κατάφερε να σωθεί. Ωστόσο η μητέρα του ήταν στη μακροσκελή λίστα των θυμάτων του ναυαγίου.

«Από πότε, σύμφωνα με συναδέλφους του, ορκίστηκε να υπερασπίζεται οποιαδήποτε ζωή βρεθεί σε κίνδυνο στη θάλασσα με την ίδια του ζωή. Η αγάπη του για το θαλάσσιο στοιχείο και να προσφέρει στο συνάνθρωπό του τον οδήγησαν να ενταχθεί στο Λιμενικό Σώμα».

Πρόκειται για τον 43χρονο Ν.Β., σήμερα επικεφαλής του καταδιωκτικού σκάφους που διεξήγαγε τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμοκονησίου για τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών.

Όπως ανέφεραν συνάδελφοί του, «πρόκειται για έναν άνθρωπο που θα έδινε τα πάντα για σώσει ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονταν ο διώκτης τους».

Ο ίδιος, δεν μιλάει συχνά για την περιπέτεια εκείνη, ενώ και για τη μοιραία βραδιά της τραγωδίας με τους μετανάστες περιμένει να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα.