Η οικιακή βοηθός από τη Γεωργία, ηλικίας 34 ετών και τρεις συμπατριώτες της, ήταν οι δράστες του φόνου 95χρονης και της κλοπής χρυσαφικών από το σπίτι της, στην περιοχή της Τούμπας, τον Ιούνιο πέρυσι.

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας και σήμερα συνελήφθησαν ως δράστες τρεις Γεωργιανοί, ηλικίας 28, 30 και 31 ετών, ενώ αναζητείται και 34χρονη συμπατριώτισσά τους, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ο 28χρονος και ο 30χρονος, μπήκαν στο σπίτι του θύματος εκμεταλλευόμενοι την απουσία της κόρης της

Την ώρα εκείνη μέσα βρισκόταν η 95χρονη και η 34χρονη αλλοδαπή, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και φρόντιζε την ηλικιωμένη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η 34χρονη έκλεψε μαζί με τους συμπατριώτες της κοσμήματα και χρήματα, με συνέπεια η ηλικιωμένη να υποστεί σοκ και μετά να πεθάνει στο νοσοκομείο. Η οικιακή βοηθός αμέσως μετά την κλοπή εξαφανίστηκε από το σπίτι.

Οι δράστες, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είχαν αρπάξει από το σπίτι τα εξής:

  • 260.000 ευρώ
  • Κοσμήματα και χρυσαφικά κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ
  • Διάφορα ασημικά αξίας 50.000 ευρώ
  • Πλήθος ρούχων, τσαντών και φο μπιζού

Μάλιστα, μέρος κλοπιμαίων τα πούλησαν σε εχυροδανειστήριο της πόλης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού της 34χρονης οικιακής βοηθού.