Στην Ελλάδα επιστρέφει έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία στη Βοστώνη η 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, που έπεσε θύμα βάναυσης κακοποίησης από Πακιστανό στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Η κοπέλα στις 10 Δεκεμβρίου υποβλήθηκε σε επέμβαση για την παροχέτευση ενός ισχυρού μυοχαλαρωτικού, μέσω της «αντλίας μπακλοφέν» για την αντιμετώπιση των επώδυνων περιστατικών σπαστικότητας που τη βασανίζουν και όπως έκριναν οι γιατροί, η επέμβαση ήταν επιτυχής με αποτέλεσμα το κορίτσι να μπορεί να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στην πατρίδα της. 

Το εξιτήριο δόθηκε την παρασκευή και έτσι αύριο, Σάββατο, η Μυρτώ θα επιστρέψει με τη μητέρα της στην Ελλάδα. Εξάλλου, στην Ελλάδα την περιμένουν ο πατέρας της Γιάννης και η 18χρονη αδελφή της Ελεάννα.

Προηγουμένως οι γιατροί από την Αμερική και αυτοί του ειδικού κέντρου όπου θα νοσηλευτεί η Μυρτώ είχαν τηλεδιάσκεψη, με σκοπό να ενημερωθούν οι Ελληνες επιστήμονες για την κατάσταση της Μυρτώς και στη συνέχεια, απο κοινού να καθορίσουν τις μορφές θεραπείας που θα ακολουθήσουν (φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, κτλ).