Για μια κατηγορία σημαντικών θέσεων στο Δημόσιο οι επιλογές γίνονται με πολιτικά κριτήρια, παραδέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και προανήγγειλε αλλαγή στον τρόπο επιλογής διευθυντών και προϊσταμένων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και θα εφαρμοστεί από την  αξιολόγηση του 2013.

«Η αξιολόγηση όπως δούλευε μέχρι τώρα δεν ήταν αξιολόγηση. Δεν μπορεί να παίρνουν όλοι άριστα», είπε και επισήμανε ότι δέχθηκε κριτική για τις αλλαγές που προωθούνται.

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επόμενη πρωτοβουλία θα είναι η αλλαγή στον τρόπο επιλογής διευθυντών και προϊσταμένων.

«Δεν έχω την προσδοκία μέσα σε έναν χρόνο να αλλάξω νοοτροπίες δεκαετιών αλλά να σπείρω έναν σπόρο αλλαγής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά τον στόχο των 11.000 απολύσεων για φέτος, επανάλαβε ότι αυτές θα προέλθουν από το κλείσιμο ΝΠΙΔ, από τη διαθεσιμότητα, από την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά επίορκους υπαλλήλους, καθώς και από τις υποθέσεις των προσωρινών διαταγών.

Σημείωσε ακόμη ότι το 2014 θα γίνουν λίγο παραπάνω από 10.000 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα.