Τον τρόπο που έφτασε στην Αθήνα ο Χριστόδουλος Ξηρός έπειτα από την άδεια που πήρε αποκάλυψε ο ανιψιός του φυγά κατά την κατάθεσή του στις αρχές.

Όπως είπε ο ανιψιός του Ξηρού, μία ημέρα πριν χαθούν τα ίχνη του καταδικασθέντα για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, είχανε δώσει ραντεβού σε μία ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη. «Αυστηρά μου τόνισε να μην πω τίποτα στους υπόλοιπους συγγενείς και για να δικαιολογήσω την απουσία μου, να πω ότι θα πάω σε έναν φίλο σε μία διπλανή πόλη» φέρεται να είπε. 

Συνεχίζοντας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα real.gr, ο νεαρός φέρεται να ανέφερε στην αντιτρομοκρατική, ότι «μόλις φτάσαμε στα πρώτα διόδια, ο Χριστόδουλος έσκυψε μέσα στο αυτοκίνητο, σαν να ήθελε να κρυφτεί. Τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και μου απάντησε ότι ήθελε να μην τον δουν οι κάμερες. Και μάλιστα, αμέσως μετά μου είπε να μην ξαναρωτήσω τίποτα άλλο και ότι μόνο αυτός θα μιλάει κατά τη διάρκεια της διαδρομής». 

Παράλληλα, όπως φέρεται να είπε στην κατάθεσή του, ο Ξηρός απέφυγε να κάνει όλη τη διαδρομή προς την Αθήνα από την Εθνική Οδό. «Μου είπε να αποφεύγω όσο μπορώ την Εθνική και να μπαίνω μέσα από χωρία. Το έκανα χωρίς να πω τίποτα περισσότερο. Μάλιστα, μου είπε να μην αναπτύσσω πολύ ταχύτητα για να καθυστερήσουμε, καθώς όπως μου είπε ήθελε να φτάσουμε στην Αθήνα ακριβώς στις 9 το βράδυ».