«Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι όταν κουβαλάει όπλο, κουβαλάει πρώτα από όλα τον ίδιο τον δικό του θάνατο» τονίζει ο Σάββας Ξηρός, που χαρακτηρίζει λάθος την «επανενεργοποίηση» του αδελφού του, Χριστόδουλου.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Σάββας Ξηρός προτρέπει πλέον σε μαζικές αντί σε ατομικές δράσεις αντίστασης. 

«Την περίοδο που έδρασε η 17Ν δεν φαινόταν τόσο πολύ ούτε η διαφθορά ούτε το πόσο ανάξιο είναι το πολιτικό προσωπικό να διαχειριστεί τις καταστάσεις της χώρας. Έτρεχαν τότε τα δανεικά και ζούσαν όλοι σε μια γυάλα ευδαιμονίας. Σήμερα πια όλα αυτά φαίνονται. Ο κόσμος είναι πιο συνειδητοποιημένος και δεν χρειάζεται κανένα να του υποδείξει τρόπους αντίδρασης. Τώρα είναι εποχή για μαζική και όχι ατομική δράση», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ο,τι αφορά τις επικηρύξεις αναφέρει ότι «αντί να δαπανηθούν λεφτά σε επικηρύξεις θα τους πρότεινα να δώσουν αμνηστία για την υπόθεση της 17Ν. Η κοινωνία και η πολιτεία θα έχουν να κερδίσουν περισσότερα από αυτό. Έτσι κι αλλιώς, όλοι έχουμε εκτίσει πολύ μεγάλο μέρος των ποινών μας. Αυτός ο κύκλος έχει κλείσει».

Αφήνει εξάλλου αιχμές για τους υπαινιγμούς του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου περί συνεργασίας του Χριστόδουλου με τις διωκτικές αρχές: 

«Ο Γιωτόπουλος ζει στην πιο σκληρή απομόνωση απο όλους μας. Δεν ξέρω αν έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης που επικρατεί στην φυλακή ή που τις βρήκε τις πληροφορίες για να πει κάτι τέτοιο».

Παράλληλα σημειώνει πως «αυτό που θα άλλαζα αν μπορούσα, από αυτή την ιστορία θα ήταν να μην έχω αφαιρέσει ζωή. Αυτό θα με κυνηγάει για πάντα και δεν μπορώ να κάνω και τίποτα για να το αλλάξω».

Στην ίδια συνέντευξη ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και ζητεί να του επιτραπεί να νοσηλευτεί στο σπίτι του. «Μπήκα στη φυλακή με όραση 3/10 και τώρα έχω πλέον κάτω από 1/20. Είμαι στην ουσία τυφλός και γι αυτό ευθύνονται διαπιστωμένα οι συνθήκες κράτησής μου και οι αδυναμία πρόσβασης σε εξειδικευμένες υπηρεσίες».