Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών, δόθηκε εντολή να «μην εγκριθεί η μηνιαία επιχορήγηση 7%» σε 65 φορείς, καθώς αρνούνται να κοινοποιήσουν τα οικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων θα σχηματιστεί η πλήρης εικόνα για το έλλειμμα και τις υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία το ΥΠΟΙΚ επέβαλε την εσχάτη των ποινών σε 44 νοσοκομεία και 20 ΑΕΙ και ΤΕΙ και ετοιμάζει κυρώσεις και για τους φορείς που κοινοποίησαν ελλιπή στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μεταξύ των πανεπιστημίων που κόπηκε η επιχορήγηση και αυτό το μήνα και δεν πρόκειται να ξαναδοθεί μέχρι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους είναι: το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και πλήθος ΤΕΙ από όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας σε σύνολο 134 νοσοκομείων έχει αποστείλει στοιχεία σε 90 - μεταξύ των οποίων και σε όλα τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Τα 44 νοσοκομεία «μικρότερου» μεγέθους που δεν έστειλαν τα στοιχεία δεν θα παίρνουν πλέον χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το κόψιμο της επιχορήγησης αφορά και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο δεν έχει αποστείλει τα στοιχεία που του έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών