Αστυνομικός βρέθηκε εκ παραδρομής στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Όλα ξεκίνησαν όταν στο Αστυνομικό Τμήμα που υπηρετεί απεστάλη έγγραφο της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας με το οποίο ζητούσε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ως προς τα αυθαίρετα κτίσματα που είχαν αναγερθεί σε οικισμό που θεωρείται αρχαιολογική ζώνη, όπως γράφει το cretalive.gr.

Υπηρεσιακά προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες, βεβαιώνοντας τις παραβάσεις που είχαν σημειωθεί και υποβάλλοντας σχετικές μηνύσεις στους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων, ώσπου ενημερώθηκε ότι ήταν κατηγορούμενος για τη διάπραξη πολεοδομικών και αρχαιολογικών παραβάσεων αφού εμφανιζόταν ιδιοκτήτης αυθαιρέτου, έκτασης 50 τ.μ.

Mάλιστα, η Πολεοδομία του απέστειλε που τον καλούσε να καταβάλει για το αυθαίρετο κτίσμα πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης, συνολικού ύψους 36.000 ευρώ.

Μάλλον κάποιος υπάλληλος μπέρδεψε τα ονόματα και συμπεριέλαβε στη σχετική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη το όνομα του αστυνομικού ως κατηγορούμενου και όχι ως μηνυτή.

Ο αστυνομικός απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Η δικογραφία επιστράφηκε, αναγνωρίστηκε ότι είχε γίνει λάθος, όμως το περιεχόμενο της συμπληρωματικής δικογραφίας πέρασε στα «ψιλά» με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί τελικά ως κατηγορούμενος στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε όπου συνολικά κάθισαν στο εδώλιο 18 κατηγορούμενοι (ιδιοκτήτες αυθαιρέτων) μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός, ο οποίος επιτέλους αθωώθηκε πανηγυρικά.