Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια, πρόσκαιρα ισχυρές χιονοπτώσεις στα βόρεια, βορειοδυτικοί άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ στα δυτικά και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή χιονόνερο προβλέπονται στηΘεσσαλονίκη. Χιονιά θα πέσουν σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές (περίπου πάνω από 200 μέτρα).  Το θερμόμετρο θα δείξει από 0 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και στις ανατολικές θαλασσιές-παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από τα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές, ημιορεινές αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη Θράκη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νοτιά. Γρήγορη εξασθένηση των φαινόμενων από τα βόρεια. Χιονιά θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και πιθανόν της ανατολικής Στερεάς.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 3 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Κρήτη. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: στα νοτιά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές η χιονόνερο. Χιονιά θα πέσουν σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές και από το βραδύ και σε πεδινές περιοχές (περίπου πάνω από 200 μετρά).

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 έως 8 βαθμούς κελσίου.