Επιμέλεια: Αναστασία Γαλάνη

Χωρίς αποτέλεσμα είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των «συνδέσμων» του δραπέτη και καταδικασμένου για την υπόθεση της 17Ν, Χριστόδουλου Ξηρού με αντιεξουσιαστές. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ.  περιμένει το μοιραίο του λάθος του δραπέτη, ενώ οι έρευνες πλέον στρέφονται παντού και δη σε νέα πρόσωπα.

Ήδη από τις εφόδους της Αντιτρομοκρατικής σε οικίες «παλιών γνώριμων» της ΕΛ.ΑΣ. δεν προέκυψαν σοβαρά ευρήματα και για αυτό οι έρευνες προσανατολίζονται σε τρεις γυναίκες, για τις οποίες εκτιμάται ότι προετοίμασαν την απόδραση και προσφέρουν κάλυψη στον Ξηρό, ενώ αρκετός λόγος γίνεται για πρόσφατη συνάντηση του Ξηρού με τον  Νίκο Μαζιώτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η εμπλοκή των γυναικών προέκυψε από αξιολόγηση σειράς στοιχείων και πληροφοριών. Οι γυναίκες προσδιορίζεται ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, χωρίς ποτέ, ωστόσο, να έχουν απασχολήσει τις Αρχές με εναντίον τους κατηγορίες. Δύο από τις τρεις ύποπτες επισκέπτονταν το καλοκαίρι τον Χριστόδουλο Ξηρό, αλλά και προφυλακισμένα μέλη της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Η Αντιτρομοκρατική χαρακτηρίζει τα επισκεπτήρια ως προπαρασκευαστικές πράξεις φυγής του Χριστόδουλου Ξηρού.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι γυναίκες να παραλάμβαναν από τους κρατούμενους κρυπτογραφημένα σημειώματα, τα οποία ήταν «οδηγίες» προς συντρόφους, αλλά και ποινικούς έξωθεν των φυλακών.

Οι «Πυρήνες» έκαναν πάρτι για την απόδραση Ξηρού

Κανονικό... γλέντι για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού έστησαν οι κρατούμενοι της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», μόλις έμαθαν τα νέα για τον Ξηρό οι κρατούμενοι των «Πυρήνων» τοποθέτησαν τραπέζια στον διάδρομο της Α' Πτέρυγας και το γιόρτασαν με φαγητό ποτό και... επαναστατικά τραγούδια.

Τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ στο «ταμείο» των τρομοκρατών

Ταμείο πολλών εκατομμυρίων ευρώ διαθέτει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το εγχώριο τρομοκρατικό δίκτυο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, παράλληλα με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των καταζητούμενων τρομοκρατών Χριστόδουλου Ξηρού, Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα εντείνονται το τελευταίο διάστημα και οι προσπάθειες των αρμόδιων διωκτικών και ελεγκτικών αρχών της χώρας προκειμένου να εντοπιστούν τα κεφάλαια με τα οποία χρηματοδοτείται η αναβίωση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, τα χρήματα του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου» ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ δίχως να έχει προς το παρόν διευκρινιστεί εάν μέρος του ποσού είναι κατατεθειμένο σε λογαριασμούς τραπεζών ή όχι. Θεωρείται πιθανό το επόμενο διάστημα να ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου σε λογαριασμούς ατόμων για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι ανήκουν στο δίκτυο υποστήριξης των τρομοκρατών.