Ρεπορτάζ: Τιτίκα Ανουσάκη

Για έναν σεισμό που τον περίμενε έκανε λόγο ο Άκης Τσελέντης μιλώντας στο newpost.gr. Όπως ανέφερε ο σεισμολογικός σταθμός ΒΑΝ του Πύργου έδινε εδώ και ένα μήνα ισχυρές καταγραφές για ένα μεγάλο σεισμικό γεγονός στην ευρυτερη περιοχή της Κεφαλονιάς

Όπως εκτιμά ο κ. Τσελέντης πρόκειται για τον κύριο σεισμό καθώς όπως είπε «τα πρόδρομα σήματα αφορούσαν σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ». 

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, ο οποίος επέστρεψε χθες το βράδυ από το νησί,  η μετασεισμική δραστηριότητα θα είναι ιδιαίτερα έντονη τα επόμενα 24ωρα. 

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός ήταν στις εκτιμήσεις του ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ κ. Κώστας Παπαζάχος ο οποίος είπε στο newpost.gr πως πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σεισμό που έγινε αισθητός από την Κατερίνη μέχρι την Καλαμάτα, ενώ ως προς την ακολουθία του φαινομένου εξήγησε πως πρόκειται για έναν χώρο με δυναμικότητα που φτανει τα 7,5 Ρίχτερ. Όπως χαρακτηριστικά είπε «σίγουρα θα κάνει πολλούς μετασεισμούς εαν πρόκειται για τον κύριο σεισμό». 

Για έναν μεγάλο σεισμό έκανε λόγο στο newpost.gr καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας ο οποίος τόνισε πως το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.