Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει αρκετές περιοχές της Κεφαλονιάς, λόγω του ισχυρού σεισμού. Το ίδιο ισχύει και για την Ιθάκη. Στην Κεφαλονιά έχουν εμφανιστεί προβλήματα και στην υδροδότηση.

Επίσης, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στην πυροσβεστική, υπάρχουν ζημιές σε πολλά παλιά σπίτια, βράχοι έχουν αποκολληθεί, έχουν κλείσει πολλοί επαρχιακοί δρόμοι στις περιοχές Πετανοί, αλλά και στον Άγιο Γεώργιο, αλλά δεν υπάρχουν εγκλωβισμοί ατόμων.

Προβλήματα έχουν προκληθεί στο αεροδρόμιο και κυρίως στον πύργο ελέγχου.

Ρωγμές έχουν προκληθεί στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς, και σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση χρειάστηκε να μεταφερθούν έξι κρατούμενοι.

Με εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μεταβαίνουν στην Κεφαλονιά οι γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής για τον αποτελεσματικότερο και ταχύτερο επί τόπου συντονισμό.

Εξάλλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε από τα Γενικά Επιτελεία να είναι σε ετοιμότητα για να παράσχουν κάθε βοήθεια που τυχόν ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές- τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κεφαλονιάς- για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τον σεισμό.