Ρεπορτάζ: Τιτίκα Ανουσάκη
 
Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από τα δυτικά θα επηρεάσει τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές. 
 
Όπως λέει στο newpost.gr ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας πρόκειται για άλλο ένα κύμα από τα αλλεπάλληλα που δέχεται η χώρα με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Πάντως δεν πρόκειται να έχει μεγάλη διάρκεια και από Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης. 
 
Από το βράδυ της Δευτέρας λοιπόν και κυρίως από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο θα χαλάσει ο καιρός σταδιακά από τη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια θα επηρεαστεί σχεδόν ολόκληρη η χώρα και θα επηρεάσουν κυρίως την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 
 
Στην Κεφαλονιά όπου οι κάτοικοι μετά τον μεγάλο σεισμό έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αναμένονται αύριο βροχές ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς. 
 
Καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν αύριο αρχικά στο Νότιο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι και μετά θα επηρεαστούν και η Αττική και η Εύβοια. 
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόριοι 4-6 μποφόρ στο Ιόνιο και 7-8 στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -7 έως 3 στη Μακεδονία, από -4 έως 8 στην Ήπειρο, από 0 έως 14 στην Κεντρική Ελλάδα και από 9-15 στις νησιωτικές περιοχές. 
 
Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά τόπους έντονες τις απογευματινές ώρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς ενώ θα είναι 3 βαθμοί χαμηλότερη στα βόρεια του νομού. 
 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται συννεφιές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά με τη θερμοκρασία από -2 έως 6 βαθμούς. 
 
Το σκηνικό του καιρού θα αρχίσει να βελτιώνεται από την Πέμπτη.