Σε εξέλιξη βρίσκεται παναργολικό αγροτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή όλων των αγροτικών φορέων του νομού και τη συμπαράσταση των αυτοδιοικητικών παραγόντων της Αργολίδας και του εμπορικού κόσμου.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα, από όλη την Αργολίδα, συγκεντρώθηκαν έξω από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου και διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα φορολογικά μέτρα, ζητώντας να αποσυρθούν οι νέες αυτές ρυθμίσεις για τους αγρότες.

Ταυτόχρονα, οι αγρότες ζητούν να ενισχυθούν οικονομικά για την ακαρπία της ελιάς και για τα εσπεριδοειδή, που έπαθαν ζημιές από τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, αλλά και γιατί η παραγωγή μένει αδιάθετη, αφού δεν υπάρχει ζήτηση των προϊόντων και δεν γίνεται εξαγωγή.

Οι αγρότες πέταξαν κλούβες με πορτοκάλια και φώναζαν συνθήματα για την απόσυρση των νέων φορολογικών μέτρων, ενώ στο πλευρό τους έχουν τους δημάρχους Ναυπλίου και Αργους, οι οποίοι έχουν βάλει λουκέτο στα δημαρχεία των δύο μεγάλων πόλεων της Αργολίδας, καθώς και εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων κι εκπροσώπους από τους εμπορικούς συλλόγους της Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, μια αγρότισσα έχασε τις αισθήσεις της και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ναυπλίου.

Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου κανονίστηκε, αύριο το μεσημέρι αντιπροσωπεία των αγροτικών φορέων της Αργολίδας, να συναντηθεί στο υπουργείο, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη και να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας.

Αυτή την ώρα οι αγροτοκτηνοτρόφοι πραγματοποιούν αυτοκινητοπορεία στην πόλη του Ναυπλίου κι έχουν μπλοκάρει τον κόμβο της Ενδεκάτης, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στην Αργολική πρωτεύουσα.