current views are: 1

27 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση12:54

Χαραμάδα συνεννόησης και από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το χρέος

Ολοένα και περισσότερο φλερτάρουν με το σενάριο της συγκυβέρνησης – συνεννόησης οι μέχρι χτες ορκισμένοι εχθροί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 
 
 

Δημοσίευση 12:54’
αρθρο-newpost

Ολοένα και περισσότερο φλερτάρουν με το σενάριο της συγκυβέρνησης – συνεννόησης οι μέχρι χτες ορκισμένοι εχθροί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 
 
 

Επιμέλεια: Τιτίκα Ανουσάκη
 
Ολοένα και περισσότερο φλερτάρουν με το σενάριο της συγκυβέρνησης – συνεννόησης οι μέχρι χτες ορκισμένοι εχθροί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
 
Αφορμή στάθηκε η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Έθνος σύμφωνα με την οποία το 58% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της συνεργασίας Αριστεράς-Δεξιάς και της συγκρότησης ενιαίου κυβερνητικού μετώπου για την ανάταξη της οικονομίας. 
 
Πρώτος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και σε συνέντευξή του στον realfm δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
 
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή το κάθε κόμμα αντιλαμβάνεται αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς ως μείζον συμφέρον της χώρας, που είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε δεν υπάρχει θέμα. Μπορούμε όλοι να συνεργαστούμε», είπε χαρακτηριστικά.
 
Η έμμεση απάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη μέσω twitter με τη φράση «να λείπει το βύσσινο» είχε πολλούς αστερίσκους που σήμερα εξήγησε σε συνέντευξή του στον realfm
 
Μπορεί να δήλωσε  πως η χώρα χρειάζεται μια εκλεγμένη κυβέρνηση με σαφές πρόγραμμα και συνοχή και ωστόσο άφησε μια χαραμάδα στο όνομα της εθνικής συνεννόησης. 
 
«Ενοχλεί το γεγονός ότι τα ίδια κέντρα -πολιτικά, οικονομικά, εκδοτικά- που έως χθες μας θεωρούσαν επικίνδυνους, τρομοκράτες, άθεους, οπαδούς της δραχμής, κλπ, τώρα ξαφνικά μας στρώνουν χαλιά. Ίσως αυτό έχει να κάνει και με τις δημοσκοπήσεις που πλέον δείχνουν το διευρυνόμενο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Πρόσθεσε όμως πως Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας μπορούν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν για το χρέος. 
 
«Αν ο κ.Σαμαράς δεχθεί να γίνει με συζήτηση για το χρέος, εμείς θα πάμε. Εμείς προτείναμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να βρεθεί μια εθνική γραμμή για το ζήτημα του χρέους, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε με ευθύνη του πρωθυπουργού. Αν, πάραυτα, αύριο ο κ.Σαμαράς δεχθεί να γίνει με τέτοια συζήτηση στη Βουλή ή καλέσει τα κόμματα ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρωθυπουργικό γραφείο, εμείς θα πάμε, παρά τις μεγάλες μας διαφορές και παρά το γεγονός ότι ολημερίς και ολονυχτίς μας «λούζουν», μέσω επίσημων ανακοινώσεων, με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς».
 
Σε ιδιαίτερα σκληρή γραμμή ωστόσο εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. 
 
Μιλώντας στον Βήμαfm είπε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τους χωρίζει το χάος. «Δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι μια πολιτική που μας έχει γυρίσει χρόνια πίσω και ταυτόχρονα να λες ότι δεν συνεννοούμαστε. Να συνεννοηθούμε σε τι; Για να συνεχίσουμε τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο;», τόνισε. 
 

σχετικα αρθρα