Ρεπορτάζ: Τιτίκα Ανουσάκη - Αναστασία Γαλάνη

Συνελήφθησαν και κρατούνται στην Οικονομική Αστυνομία για φορολογική παράβαση η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη Θεοδώρου, ο αδερφός του βουλευτή, όπως και ο λογιστής και η υπέυθυνη λειτουργίας του οίκου ευγηρίας (ανήκει στον Δημήτρη Γιακουμάτο), όπου διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις. 

Όπως δήλωσε στο newpost.gr ο ίδιος ο βουλευτής «πρόκειται για μια φορολογική παράβαση πλημμεληματικού χαρακτήρα για εταιρία, η οποία ανήκει στον αδερφό μου στην οποία πρόεδρος είναι η γυναίκα μου». Όπως εξήγησε, ο αδερφός του δεν είχε ενημερωθεί για την παράβαση αυτή, ενώ ο ίδιος ο βουλευτής βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του.

Το χρονικό της σύλληψης

Η παράβαση αφορά σε φοροδιαφυγή 24.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας και αδερφός του κ. Γιακουμάτου, ο 52χρονος λογιστής, η 54χρονη σύζυγος και πρόεδρος της εταιρείας και η υπεύθυνη λειτουργίας

Η φορολογική παράβαση καταγράφηκε έπειτα από έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας σε κέντρο μέριμνας και φροντίδας ηλικιωμένων «Άγιος Χαράλαμπος» στο Νέο Ψυχικό, όπου εργαζόταν η σύζυγος του βουλευτή και εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ο αδερφός του κ. Γιακουμάτου.

Οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας πήγαν στον οίκο ευγηρίας για να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για προκαταρκτική διερεύνηση καταγγελίας που έγινε για την εταιρεία.