Συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απηύθυνε- με ανακοίνωσή της -η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού, για σήμερα, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καλούνται, λοιπόν, οι πολίτες να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων (π.χ. Τροχαία).

Επίσης, τονίζεται ότι, αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας οι πολίτες βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

Σε περίπτωση χιονόπτωσης ή χιονοθύελλας, εάν οι πολίτες βρίσκονται στο αυτοκίνητο πρέπει να αλλάξουν πορεία αν υπάρχει έντονη χιονόπτωση και βρίσκονται σε δύσβατο δρόμο, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παραμείνουν στο αυτοκίνητο αν αυτό ακινητοποιηθεί. Σ' αυτή την περίπτωση πρέπει να τοποθετήσουν στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για να τους εντοπίσουν οι διασωστικές ομάδες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο νομό Πέλλας η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης- παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας- χιονοδρομικού κέντρου Βόρρας, από το 12ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Χαλκιδικής, η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης- παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από το 58ο χλμ. (ύψος Αρναίας) έως το 75ο χλμ.,(ύψος Ταξιάρχη). Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Ημαθίας, η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης- παγετού , διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας- Σελίου, από το 17ο χλμ. έως το Χιονοδρομικό Κέντρο. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία Οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στους νομούς Κιλκίς, Σερρών και Πιερίας, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο.