Χωρίς προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ξεκίνησαν, από τα μεσάνυχτα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια Σωματεία της ΔΕΗ.

Το πρωί, απεργοί απέκλεισαν την είσοδο των εγκαταστάσεων του ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στον 'Αγιο Στέφανο με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, να υπάρξουν επιπτώσεις στο διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η τροπολογία για το ασφαλιστικό των εργαζομένων στη ΔΕΗ που είχε κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή πρόκειται να αποσυρθεί ωστόσο, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ που θα προχωρήσει κανονικά.

Τα πρωτοβάθμια Σωματεία της ΔΕΗ, έχουν εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα ενώ για αύριο Τετάρτη το μεσημέρι έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Υποστηρίζουν ότι, η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου για λόγους στρατηγικής και εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που έχει κατατεθεί στη Βουλή, το Δημόσιο θα διατηρήσει καταστατική μειοψηφία (34 % των μετοχών) στον ΑΔΜΗΕ.

TAGS