current views are: 1

28 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση11:06

Στις ευπαθείς ομάδες τα λεφτά από τις «μίζες» (Βίντεο)

Η διάθεση ποσού ύψους 17,7 εκατ. ευρώ, το οποίο προέρχεται από τη δήμευση ή την επιστροφή ποσών που σχετίζονται με παρανόμως χορηγηθείσες προμήθειες εξοπλιστικών ή άλλων προγραμμάτων, υπέρ αδυνάμων.

Δημοσίευση 11:06’
αρθρο-newpost

Η διάθεση ποσού ύψους 17,7 εκατ. ευρώ, το οποίο προέρχεται από τη δήμευση ή την επιστροφή ποσών που σχετίζονται με παρανόμως χορηγηθείσες προμήθειες εξοπλιστικών ή άλλων προγραμμάτων, υπέρ αδυνάμων.

Η διάθεση ποσού ύψους 17,7 εκατ. ευρώ, το οποίο προέρχεται από τη δήμευση ή την επιστροφή ποσών που σχετίζονται με παρανόμως χορηγηθείσες προμήθειες εξοπλιστικών ή άλλων προγραμμάτων, υπέρ αδυνάμων, με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας και Παιδείας, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα,  στη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκε ότι τα πρώτα χρήματα (17,7 εκατ. ευρώ) που συγκεντρώθηκαν σε ειδικό λογαριασμό ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα διατεθούν για την κάλυψη χειρουργείων ανασφάλιστων ασθενών, την παροχή δωρεάν στέγης σε άπορους φοιτητές και σε διάθεση υπολογιστών με ειδικά προγράμματα «μπράιγ» για την εκπαίδευση τυφλών μαθητών.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως μείζον αίτημα της ελληνικής κοινωνίας ήταν το σύνθημα «φέρτε πίσω τα κλεμμένα», το οποίο ο πρωθυπουργός έκανε πράξη. 

«Σήμερα οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας δεν μπορούν να κάνουν τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία στα νοσοκομεία, παρά μόνο όταν φτάσει η ασθένειά τους σε προχωρημένο στάδιο και προχωρήσουν στην εισαγωγή τους μέσω των επειγόντων περιστατικών. Αυτά τα χρήματα θα μπουν σε ειδικό λογαριασμό και, σε συνεργασία με την Υγειονομική Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, θα εκδώσουμε επείγουσα εγκύκλιο σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ώστε όσοι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν προβλήματα υγείας και χρήζουν τακτικού χειρουργείου για την αντιμετώπισή τους, να μπορούν να απευθυνθούν πλέον στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μέσω αυτού του ειδικού λογαριασμού θα αναλάβουν το κόστος του χειρουργείου και της θεραπείας που ακολουθεί την επέμβαση», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Στόχος μας τα κλεμμένα του ελληνικού λαού να δοθούν πίσω στους Έλληνες πολίτες που τα έχουν περισσότερο ανάγκη», τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημείωσε ότι «πριν έναν ένα μήνα το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στο άνοιγμα του ειδικού λογαριασμού στην ΤτΕ. Στο λογαριασμό αυτό συγκεντρώνονται χρηματικά ποσά που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό το ποσό, τα 17,6 εκατ. ευρώ, που αποτελούν προϊόν έκνομων δραστηριοτήτων, έχει συγκεντρωθεί στον εν λόγω λογαριασμό από καταθέσεις ατόμων που ελέγχονται σε διάφορες υποθέσεις, τις οποίες διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη, και αποδίδονται πλέον στην ελληνική κοινωνία».

«Το μέχρι σήμερα συγκεντρωθέν ποσό κατανέμεται ως εξής: περίπου 13 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Υγείας και περίπου 4 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων», διευκρίνισε.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά τη συνάντηση ανέφερε πως «θα επιδοτηθούν 3.000 φοιτητές εκ των οικονομικά ασθενέστερων για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης στην πόλη όπου φοιτούν, πέρα από τους φοιτητές που ήδη καλύπτονται από τα τρέχοντα προγράμματα, ενώ θα εφοδιαστούν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τεχνολογίες όλοι οι τυφλοί μαθητές».


σχετικα αρθρα