Επείγον αίτημα για το κλείσιμο του ξενοδοχείου «Ζενίθ» στην περιοχή της Ομόνοιας, λόγω των επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία συνθηκών υπό τις οποίες λειτουργεί, απηύθυνε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τον ΕΟΤ η Περιφέρεια Αττικής.
 
Οι υγειονομικές Υπηρεσίες της, ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν, διαπίστωσαν ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο ξενοδοχείο, το οποίο λειτουργεί στην περιοχή της Ομόνοιας, είναι «άθλιες, απαράδεκτες και επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία».
 
Η έκθεση της Περιφέρειας Αττικής με τα ευρήματα των ελέγχων απεστάλη στον ΕΟΤ, αρμόδια υπηρεσία για την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του ξενοδοχείου, με την επισήμανση ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ενώ κατετέθη και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αίτημα την ποινική δίωξη των ιδιοκτητών.
 
Οπως επισημαίνεται από την Περιφέρεια, πρόκειται για ξενοδοχείο το οποίο χρησιμοποιούν συνήθως μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα διαμονής στη χώρα και χρήστες ουσιών, των οποίων η υγεία κινδυνεύει άμεσα από μολυσματικές ασθένειες, εξαιτίας της μη τήρησης από τους ιδιοκτήτες, στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
 
«Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν καθημερινά τους υγειονομικούς ελέγχους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Όπου εντοπίζονται κτίρια, στα οποία δεν εξασφαλίζεται η ατομική υγεία και αξιοπρέπεια των ανθρώπων και τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, οι ενέργειες της Περιφέρειας είναι άμεσες προς κάθε αρμόδια αρχή», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός. Και πρόσθεσε: «Στόχος μας, η αναβάθμιση της περιοχής του ιστορικού κέντρου με τον περιορισμό των εστιών μόλυνσης, υποβάθμισής και απαξίωσής του».