current views are: 1

28 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση15:55

Ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τον «δράκο» της Πάρου

Ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια επέβαλε ομόφωνα το δικαστήριο της Σύρου στον κατηγορούμενο Πακιστανό, Αχμέτ Βακάς, για την κακοποίηση της 15χρονης τότε Μυρτούς στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Δημοσίευση 15:55’
αρθρο-newpost

Ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια επέβαλε ομόφωνα το δικαστήριο της Σύρου στον κατηγορούμενο Πακιστανό, Αχμέτ Βακάς, για την κακοποίηση της 15χρονης τότε Μυρτούς στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια επέβαλε ομόφωνα το δικαστήριο της Σύρου στον κατηγορούμενο Πακιστανό, Αχμέτ Βακάς, για την κακοποίηση της 15χρονης τότε Μυρτούς στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Αναλυτικά οι ποινές που επιβλήθηκαν στον 23χρονο από το δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, είναι: Ισόβια κάθειρξη για την ληστεία, ποινή κάθειρξης 18 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, ποινή κάθειρξης 18 ετών για τον βιασμό και τρεις μήνες φυλάκιση για παράνομη εργασία. Παράλληλα του επιβλήθηκε ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε «θρίλερ» το τραγικό συμβάν. «Εξάντλησε την κτηνωδία του» είπε συγκεκριμένα. «Υπήρχε παράλληλος δόλος. Ήθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει… Να ευχηθώ καλό κουράγιο στην οικογενεια της Μυρτούς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η δίκη του Αχμέτ Βακάς άρχισε σήμερα νωρίς το πρωί στη Σύρο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και όπως μετέδωσε το protothema.gr, ο δράστης δήλωσε μετανιωμένος για τα όσα έπραξε και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς.

Σοκαριστική η κατάθεση της μητέρας

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας της νεαρής κοπέλας, κατά την οποία περιγράφει για ποιον λόγο βρέθηκαν στην Πάρο και πως βίωσε η ίδια το τραγικό συμβάν κακοποίησης της Μυρτούς. 

«Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολυ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου ειναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο! Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξεβράζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου! Εννέα φιάλες αιμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο», κατέθεσε μεταξύ άλλων η Μαίρη Κοτρώτσου.

Από την άλλη, η αδελφή της Μυρτούς, δεν κατάφερε να περιγράψει την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της, καθώς ξέσπασε σε λυγμούς. Ειδικά τη στιγμή που ομολόγησε ότι «τρόμαξε» να αντικρίσει την αδερφή της κατέρρευσε μη μπορώντας να συνεχίσει… 

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη Μυρτώ επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα από τη Βοστόνη, μετά την επτάμηνη νοσηλείας της, σε νοσοκομείο της Αμερικής, προκειμένου να διεξαχθούν μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και ιατρικές εξετάσεις για τη σταθεροποίηση της υγείας της.

Σήμερα, η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα. Έχει ήδη εκπονηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, λογοθεραπεία και ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας.


σχετικα αρθρα