Άνοιξαν οι κάλπες για την επαναληπτική αναμέτρηση σε 11 περιφέρειες και 221 δήμους της χώρας και θα κλείσουν στις 7:00 το απόγευμα.

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στα ίδια τμήματα, όπως και την περασμένη Κυριακή, ενώ δεν χρειάζεται σταυρός στα ψηφοδέλτια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα ωστόσο και πάλι όπως και την πρώτη Κυριακή έχουμε απουσίες στις εφορευτικές επιτροπές. Επίσης στη Χίο, ένας δικαστικός αντιπρόσωπος έχασε τα βιβλία εκλογής, αλλά αντικαταστάθηκαν έγκαιρα.

Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αστυνομική ταυτότητα, ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αστυνομίας, ή το διαβατήριο ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας.

Ο Κάρολος Παπούλιας θα ψηφίσει στις 12 το μεσημέρι στη γενέτειρά του στα Ιωάννινα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 11 και μισή στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Πύλο Μεσσηνίας.

Η Αλέκα Παπαρήγα θα ψηφίσει στο τεσσαρακοστό πρώτο δημοτικό σχολείο Αθήνας στου Γκύζη. Στο ίδιο σχολείο θα ψηφίσει και ο Φώτης Κουβέλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στις 12 και μισή στο εικοστό έβδομο δημοτικό σχολείο στην Κυψέλη και ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο δέκατο πέμπτο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Τα κομματικά επιτελεία δίνουν έμφαση στην εκλογή των επικεφαλής των περιφερειών και των μεγάλων Δήμων.

Στην Αττική αναμετρώνται Γιάννης Σγουρός και Βασίλης Κικίλιας, στην Κεντρική Μακεδονία Παναγιώτης Ψωμιάδης και Μάρκος Μπόλαρης.

Στο Δήμο Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Καμίνης, στο Δήμο Πειραιά Γιάννης Μίχας και Βασίλης Μιχαλολιάκος και στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Γιάννης Μπουτάρης.