Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των μελών τετραμελούς εγκληματικής ομάδας, που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Οι τέσσερις παρουσιάζονταν ως εφοριακοί και αποσπούσαν διάφορα χρηματικά ποσά από τα θύματά τους με το πρόσχημα της τακτοποίησης υποτιθέμενων οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων.

Συγκεκριμένα, ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας οι Πασχάλης Κίτσας του Βασιλείου και της Ευδοκίας (έτος γέννησης 1960) και Αθανάσιος Κίτσας του Πασχάλη και της Πασχαλιάς (1985) από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ο Χαρίσιος Λαμπρόπουλος του Ιωάννη και της Στεργιανής (1965) από τα Σέρβια Κοζάνης και ο Αλέξανδρος Φλώρος του Τριαντάφυλλου και της Ελευθερίας (1974) από την Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τον περασμένο τουλάχιστον Οκτώβριο, έπεσαν στα "δίχτυα" τους εννέα άτομα στους νομούς Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας και Δράμας.

Η "λεία" τους, κατά το διάστημα αυτό, ανέρχεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, σε 56.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν από τα θύματά τους επιπλέον 12.350 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, ως "εγκέφαλος" κατηγορείται ο 54χρονος, ο οποίος κατά τον παρελθόν είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί για παρόμοιες πράξεις.

Η αστυνομία καλεί όποιον πολίτη διαθέτει πληροφορίες για τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες ή γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται, να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388355 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.