Αναστέλλουν την τρίωρη στάση εργασίας, που είχαν εξαγγείλει για αύριο, Πέμπτη, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μετά τη δέσμευση του υπουργείου Μεταφορών για προσλήψεις προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελεγκτές, που είχαν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι) συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή απεργία ΕΕΚ (Action Day) για θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα των παρόχων αεροναυτιλίας, ζητούσαν επιπροσθέτως και άμεσες προσλήψεις προσωπικού.

Εντέλει, από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δόθηκε στην ΥΠΑ το «πράσινο φώς» για την πρόσληψη ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (περίπου 70) που σχετίζεται με την προοπτική και τη διάδοχη κατάσταση του παρόχου αεροναυτιλίας, τομέας άμεσα συνδεδεμένος με τον τουρισμό, την ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, «θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες και θα γίνουν οι απαραίτητες διαπραγματεύσεις για να διατηρηθεί και περαιτέρω ενισχυθεί η τιμή μονάδος τελών υπερπτήσης, με στόχο να αυξηθούν τα οικονομικά οφέλη για τη χώρα μας μέσω του eurocontrol».

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι αναμένονται καθυστερήσεις στις πτήσεις, λόγω των ολιγόωρων στάσεων εργασίας, που θα πραγματοποιηθούν σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια, επηρεάζοντας τα δρομολόγια όλων των αεροπορικών εταιρειών.