Σε εγρήγορση βρίσκονται το τελευταίο 24ωρο οι φιλόζωοι της Κομοτηνής μετά τις φόλες που εντοπίσθηκαν από φοιτητές στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης και, μάλιστα, έξω ακριβώς από τη Λέσχη Σίτισης.

Στο σημείο ειδοποιήθηκαν και έφθασαν αμέσως μέλη της Φιλοζωικής Κομοτηνής, που μετέφεραν στον κτηνίατρο τα δηλητηριασμένα σκυλιά, τα οποία και ευτυχώς σώθηκαν ύστερα από πολύωρη προσπάθεια του γιατρού. Από σήμερα, τα συμπαθή τετράποδα αναρρώνουν στο καταφύγιο αδέσποτων του σωματείου.

Την αποτρόπαια πράξη κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Φιλοζωϊκή Κομοτηνής, ζητώντας να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ασυνείδητοι που έριξαν τις φόλες και, μάλιστα, σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο.

Την ίδια ώρα, καταγγελίες υπάρχουν και από τα φιλοζωϊκά σωματεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, των οποίων τα μέλη καταγγέλλουν θανάτους από φόλες αλλά και περίεργες εξαφανίσεις αδέσποτων σκύλων από την περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Φιλοζωική Κομοτηνής, «η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 και το Νόμο 1197/1981 και τον Νόμο 4039/2012. Το συγκεκριμένο έγκλημα, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιοδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές».