Κανονικά θα λειτουργεί από αύριο τελικά το Δημοτικό Σχολείο του Αστακού, μετά την ανησυχία που προκλήθηκε από την εμφάνιση ρωγμών, όπως υποστηρίχτηκε την Δευτέρα από την Διεύθυνση του σχολείου, μια μέρα μετά τον σεισμό στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τεχνικός της Περιφέρειας που έλεγξε το κτίριο δεν διαπίστωσε κάτι ανησυχητικό και κάποιες ρωγμές που είδε οφείλονται  στην παλαιότατα του κτιρίου και όχι στον σεισμό.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων κλιμάκια του οποίου βρίσκονται τώρα στην Κεφαλονιά και μετά από επαφή με τον δήμο, μηχανικοί του Οργανισμού θα βρεθούν σύντομα και στον δήμο Ξηρομέρου για προληπτικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων της περιοχής.

ANAKOINΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το κτίριο του Σχολείου μας δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα στατικότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυτό απεφάνθη η ειδική υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εξέτασε το κτίριο και προέβη στην ανάλογη γνωμοδότηση. Έτσι, η περιπέτεια για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς τελείωσε αισίως.Από την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου τα μαθήματα θα διεξάγονται πλέον κανονικά.