current views are: 1

30 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση13:32

Νέα στοιχεία για τις διαδρομές των μιζών έδωσε ο Αντώνης Κάντας

Τις διαδρομές των παράνομων χρημάτων για τα εξοπλιστικά μέχρι να βρουν τους τελικούς αποδέκτες τους, φέρεται να περιέγραψε στη χθεσινή απολογία του, ενώπιον των ανακριτών, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Αντώνης Κάντας

Δημοσίευση 13:32’
αρθρο-newpost

Τις διαδρομές των παράνομων χρημάτων για τα εξοπλιστικά μέχρι να βρουν τους τελικούς αποδέκτες τους, φέρεται να περιέγραψε στη χθεσινή απολογία του, ενώπιον των ανακριτών, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Αντώνης Κάντας

Τις διαδρομές των παράνομων χρημάτων για τα εξοπλιστικά μέχρι να βρουν τους τελικούς αποδέκτες τους, φέρεται να περιέγραψε στη χθεσινή απολογία του, ενώπιον των ανακριτών, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Αντώνης Κάντας.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε στην ανάκριση στοιχεία για την πορεία που ακολουθούσαν οι «ωφέλιμες πληρωμές» που δόθηκαν για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των γερμανικών αυτοκινούμενων πυροβόλων της εταιρείας Wegmann.

Στην απολογία του, το πρώην στέλεχος του υπουργείου ‘Αμυνας, που κρατείται προσωρινά για την υπόθεση των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών, φέρεται να έδωσε λεπτομέρειες για τη διαδικασία, που προηγούνταν της υπογραφής των επίμαχων συμβάσεων, αλλά και των προσώπων μελών Επιτροπών, που είχαν κυρίαρχο και καθοριστικό ρόλο για τις επιλογές των όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Κάντας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για το περιεχόμενο της λίστας -με εμβάσματα και πρόσωπα- που κατασχέθηκε στο γραφείο του προφυλακισμένου εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας Δημήτρη Παπαχρήστου και φέρεται να έδωσε στοιχεία για δύο στρατιωτικούς που περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα ότι στην επιχείρηση «ξέπλυμα των μιζών» είχαν καθοριστικό ρόλο, εν γνώση της προέλευσης των χρημάτων, το τραπεζικό στέλεχος, ο Ελληνοελβετός Φάνης Λυγινός , ο οποίος ήδη έχει λάβει κλήση σε απολογία για την εμπλοκή του στην υπόθεση και ο δικηγόρος, κάτοικος Ελβετίας, Σπύρος Μεταξάς που φέρεται να παρείχε συμβουλές και συνδρομή για τη σύσταση εξωχώριων εταιρειών. Ο κ. Κάντας έχει υποστηρίξει πως τα δύο αυτά πρόσωπα τα είχε γνωρίσει από τον συγκατηγορούμενο του εκπρόσωπο της γερμανικής STN Atlas Παναγιώτη Ευσταθίου, ενώ χθες φέρεται να ισχυρίστηκε πως στην όλη επιχείρηση «ξεπλύματος» υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα, για τα οποία ο ίδιος δεν έχει περισσότερα στοιχεία.

Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΕΘΑ παραδέχτηκε ενώπιον των ανακριτών ότι για το πρόγραμμα των αυτοκινούμενων πυροβόλων έλαβε μίζα 750 χιλιάδων ευρώ μέσω της εξωχώριας εταιρίας Gramont Services Ltd με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας και μέσω της κυπριακής Oxylos . Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Κάντας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έλαβε «αμοιβή» 950.000 ευρώ.


σχετικα αρθρα