Ειρηνικό και με μεγάλη συμμετοχή ήταν το συλλαλητήριο έξω από την Αμερικανική Βάση Ακρωτηρίου, που οργάνωσαν, σήμερα, στα Χανιά, μέλη των κινημάτων ειρήνης από όλη την Κρήτη με συμμετοχή και ξένων αντιπροσωπειών

Ήταν μια εκδήλωση προγραμματισμένη εδώ και μήνες, στο πλαίσιο της συνάντησης των κινημάτων ειρήνης που έγινε στα Χανιά, ωστόσο χρονικά συνέπεσε με τις επιχειρήσεις στην Λιβύη.

Από νωρίς έξω και στους γύρω χώρους της βάσης υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε επιφυλακή βρισκόταν και το προσωπικό της βάσης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Μέσω των κεντρικών δρόμων και αφού προηγουμένως έκαναν πορεία στην πόλη, με ΙΧ και λεωφορεία έφθασαν στις 2:45 το μεσημέρι στην πύλη της βάσης. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν να κλείσουν άμεσα οι βάσεις και να μην εμπλακεί η Ελλάδα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις με κανένα τρόπο.

Αντιπροσωπεία τους ζήτησε να παραδώσει ψήφισμα, που παρέλαβε Έλληνας αξιωματικός. Το ψήφισμα ήταν γραμμένο στα Αγγλικά και τα ελληνικά και ζητούσε το άμεσο κλείσιμο των βάσεων

Η κινητοποίηση έγινε υπό συνεχή βροχή.