Ο Υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, ζήτησε να χρίσει οδηγό του μόνιμο εκπαιδευτικό που έχει αποσπάσει στο γραφείο του.

Βέβαια ο Υφυπουργός υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη μόνο για μια μέρα και για λόγους διαδικαστικούς και πως τώρα διαθέτει κανονικό οδηγό.

Σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά του Υφυπουργού προκάλεσε τον προβληματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας, ο οποίος έστω και για μια ημέρα θέλησε να κάνει οδηγό έναν δάσκαλο .

Σύμφωνα με έγγραφο του Σωματείου Οδηγών της Διεύθυνσης Κρατικών οχημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, που είναι και ο φορέας που τροφοδοτεί με οδηγούς το Υπουργικό Συμβούλιο και τις Ξένες αποστολές, απο τον Οκτώβριο του 2009 που έχει αναλάβει ο κ. Πανάρετος τα καθήκοντα του υφυπουργού του έχουν απασχοληθεί τέσσερις οδηγοί στο γραφείο του.

Ωστόσο, ο κ. Πανάρετος προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες ζήτησε αντικαταστάτες δηλώνοντας μη ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες τους.

Φυσικά η αντίδραση του Υφυπουργού στις εν λόγω καταγγελίες ήταν άμεση και σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "Λόγω προσωρινής έλλειψης οδηγών για μικρό χρονικό διάστημα, το αυτοκίνητο παρέμεινε ακινητοποιημένο, χωρίς να έχει κανείς δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό. Επειδή στο αυτοκίνητο είχαν μείνει σημειώσεις του Υφυπουργού που του ήταν απαραίτητες, συνεργάτης του γραφείου του ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών να του δοθεί το κλειδί του αυτοκινήτου για να μπορέσει να πάρει τις σημειώσεις αυτές.

Η αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Εσωτερικών ενημέρωσε ότι ούτε ο Υφυπουργός, ούτε οι οδηγοί του Υπουργείου Παιδείας μπορούν να χρεωθούν το κλειδί του αυτοκίνητου του Υπουργείου Εσωτερικών. Για να αντιμετωπιστεί η αδυναμία αυτή, η Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης συνέστησε να γίνει έγγραφο αίτημα από το γραφείο του Υφυπουργού όπου θα ζητούνταν να χρεωθεί το κρατικό αυτοκίνητο σε συνεργάτη του Υφυπουργού, κάτοχο άδειας οδήγησης αυτοκινήτου, όπως και έγινε.

Η υπόδειξη αυτή έγινε διότι ο νόμος επέτρεπε μόνο αυτή την λύση για να υπάρχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο.Το αυτοκίνητο ουδέποτε μετακινήθηκε καθ' όλο το διάστημα απουσίας υπηρεσιακού οδηγού. Σημειώνεται ότι στο διαστημα αυτό ο Υφυπουργός αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει επανειλημμένα είτε το προσωπικό του αυτοκίνητο είτε ταξί, με δικά του έξοδα

Όσον αφορά τους τρείς οδηγούς που είχαν διατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο ένας αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης, ο δεύτερος μετατέθηκε στην πρότερη Υπηρεσία του κατόπιν δικής του αίτησης και για τον τελευταίο ζητήθηκε αντικατάσταση" διευκρινίζει ο κ Πανάρετος.