Ολοκληρώθηκε στις 4 το απόγευμα η συγκέντρωση συμπαράστασης στους προσαχθέντες έξω από τη ΓΑΔΑ

Σε σύλληψη μετατράπηκε μία προσαγωγή από τις 47 που πραγματοποίηθηκαν για την διαμαρτυρία έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ οι προσαχθέντες αποχώρησαν από το κτίριο της ΓΑΔΑ. Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 19.00 στο σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους, καλεί η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθέντας δηλώνει τραυματίας και ζητά ιατροδικαστική εξέταση.

Όπως ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ: «Σήμερα και ώρα 10.45, ομάδα ατόμων μετέβησαν οργανωμένα στη οδό Γενναδίου, σε πολυκατοικία όπου στεγάζονται πολιτικά γραφεία, στα οποία πρόσφατα είχε εκδηλωθεί εμπρηστική ενέργεια.

Αρκετά από τα άτομα αυτά εισήλθαν στους εσωτερικούς χώρους της πολυκατοικίας, όπου προκάλεσαν φθορές (αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους, σπάσιμο τζαμιών, επικόλληση αφισών κ.λ.π) και κατευθύνθηκαν προς τον έβδομο όροφο, όπου επιχείρησαν να εισβάλλουν στο πολιτικό γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν στο σημείο, μετά από ειδοποίηση, προσήγαγαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής 47 άτομα. Συνελήφθη ένα άτομο από τους προσαγόμενους γιατί εξύβρισε τους αστυνομικούς και αντιστάθηκε στη διαδικασία προσαγωγής του». 

Από την πλευρά της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ανακοίνωση καταγγέλοντας αστυνομική βία. ««Καταγγέλλουμε την απρόκλητη βίαιη επίθεση εναντίον φοιτητών της Αριστερής Ενότητας, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιούσαν ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.