Για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα πολλοί Κεφαλονίτες έμειναν έξω από τα σπίτια τους μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί την περασμένη Κυριακή. Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και είναι ιδιαιτέρως έντονημε τους μετασεισμούς να αγγίζουν τους 250.

Σήμερα, Παρασκευή, φτάνει στο νησί ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προκειμένου να ελέγξει και ο ίδιος την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές εγκαταστάσεις.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να επαναφέρουμε τους κανονικούς ρυθμούς ζωής στην Κεφαλονιά. Οι κάτοικοι, ιδιαίτερα αυτοί του Ληξουρίου και των γύρω χωριών, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά αλλά ο κρατικός μηχανισμός από την αρχή ήταν δίπλα τους» τονίζει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τοπικά μέσα, αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, όταν ζητήθηκε η εκκένωσή του. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο διαπιστώθηκε, μετά από έλεγχο των μηχανικών, πρόβλημα με τη στατικότητά του και κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση.