Μεγάλη επιτυχία του Λιμεναρχείου Βόλου, που, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Σκοπέλου, έστησαν επιχείρηση και συνέλαβαν έναν 27χρονο και έναν 59χρονο, κατοίκους Σκοπέλου, την ώρα που ο πρώτος, όταν έφτασε στο λιμάνι του νησιού, παρέδιδε στον δεύτερο μια συσκευασία δύο κιλών χασίς.

Όλα ξεκίνησαν στις 2.15 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν γινόταν έλεγχος από λιμενικούς του γραφείου Ασφάλειας – δίωξης ναρκωτικών, και στον ταξιδιωτικό σάκο του 27χρονου,  βρέθηκαν δύο ποσότητες χασίς, σε πλαστική συσκευασία βάρους δύο κιλών.

Αφού έγινε γνωστό ότι ο νεαρός θα παρέδιδε τα ναρκωτικά στη Σκόπελο, στο δελφίνι μπήκαν πέντε λιμενικοί (τρεις της Ασφάλειας και δύο του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών) και ακολούθησαν τον 27χρονο στο λιμάνι του νησιού. Παράλληλα ενημερώθηκαν για την επιχείρηση, η Εισαγγελία Βόλου και το Λιμεναρχείο Σκοπέλου, για να λάβει διακριτικά μέτρα ασφάλειας στο λιμάνι.

Όταν ο νεαρός επιβιβάστηκε στο λιμάνι, το χώρο προσέγγισε ο 59χρονος, με το αυτοκίνητό του. Μέσα στο αυτοκίνητο ο 27χρονος παρέδωσε την ποσότητα ναρκωτικών στον 59χρονο, οπότε έγινε επέμβαση των λιμενικών που συνέλαβαν τους δύο δράστες.

Στο μεταξύ, για να γίνει έρευνα στο σπίτι των δραστών και επειδή η Ειρηνοδίκης Σκοπέλου απουσίαζε από το νησί, ξεκίνησε Ειρηνοδίκης από το Βόλο, μεταφέρθηκε στον Πλατανιά, όπου την παρέλαβε το πλωτό του Λιμεναρχείου Σκοπέλου για να τη μεταφέρει στο νησί και μάλιστα κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Ακολούθησε, αργά το βράδυ έρευνα στα σπίτια των δραστών και στο σπίτι του 27χρονου δεν βρέθηκε κάτι αξιοποιήσιμο για την έρευνα, ενώ στο σπίτι του 59χρονου, που είναι εισοδηματίας, βρέθηκε ποσότητα χασίς 135,6 γραμ. δύο μεταλλικοί τρίφτες και μια ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας.

Οι λιμενικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο που έγινε η συναλλαγή, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, ενώ οι συλληφθέντες κρατήθηκαν όλο το βράδυ στο Λιμεναρχείο Σκοπέλου και σήμερα το πρωί αναμένεται να φθάσουν στο λιμάνι του Βόλου, για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο 27χρονος διακινητής, είχε απασχολήσει την Αστυνομία και το περασμένο καλοκαίρι, όταν είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση για ναρκωτικά και είχαν εντοπιστεί πολλά δενδρύλλια χασίς, με πολλές συλλήψεις, ενώ παλιότερα τις αρχές έχει απασχολήσει και ο 59χρονος άνδρας.