Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Δυναμική συγκέντρωση με... μπροστάρηδες τους συναδέλφους τους από τον κάμπο ετοιμάζουν για το μεσημέρι οι αγρότες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. 

Για τις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει τη διαμαρτυρία τους στο εκθεσιακό κέντρο όπου πραγματοποιείται η φετινή Agrotica. 

«Θα είμαστε χιλιάδες» προανήγγειλε ο Βαγγέλης Μπούτας, στην πραγματικότητα όμως το σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο είναι μια προσπάθεια να δουν οι επικεφαλείς την πραγματική διάθεση για συμμετοχή εκ μέρους του «κορμού» της αγροτιάς. 

«Πρέπει να δούμε αν ο κόσμος έχει πράγματι διάθεση για αγώνα, αν και πιστεύω ότι το φρόνημα είναι υψηλό και τη Δευτέρα θα κλείσουμε και τις εθνικές οδούς», λέει στο newpost ο εκπρόσωπος των αγροτών του Προμαχώνα Παύλος Αραμπατζής

Ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, δήλωσε ότι η συμμετοχή θα αγγίξει τις πολλές χιλιάδες αγροτών, απηύθυνε όμως κάλεσα και σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να συμμετάσχουν. 

«Η Χαλάστρα είναι ήρεμη ακόμα», λέει στο newpost ο Σωτήρης Παρλαγιάννης, πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Χαλάστρας που μετέχουν στην Agrotica και όχι στο συλλαλητήριο.  

Ακόμη κι έτσι, θα την κάνουν κι εκείνοι την... πρόβα τους «Το Σαββατοκύριακο θα βγουν κάποια τρακτέρ στις πλατείες των χωριών του δήμου Δέλτα και της ευρύτερης περιοχής. Αν η συμμετοχή είναι ικανοποιητική, τη Δευτέρα μπλόκα», λέει ο κ. Παρλαγιάννης.