Οι έντονες βροχοπτώσεις, τα χιόνια και οι θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα. Έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού και θυελλωδών ανέμων, εξέδωσε η ΕΜΥ για την επιδείνωση του καιρού.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν μέσα στην ημέρα. Το σκηνικό του καιρού θα συνθέσουν καταιγίδες στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές πάνω από τα 400 μέτρα υψόμετρα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Την ίδια ώρα ισχυροί άνεμοι πνέουν σε όλη τη χώρα, η ένταση των οποίων φτάνει κατά τόπους τα εννιά μποφόρ.
Στην Αττική πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.

Οι θερμοκρασίες που σημειώνονται είναι χαμηλότερες των προηγούμενων ημερών, ωστόσο κυμαίνονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια η θερμοκρασία κυμαίνεται από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά από 4 μέχρι 10 βαθμούς, στα δυτικά από 2 μέχρι 12 βαθμούς, στα νησιά (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, νησιά Ανατολικού Αιγαίου) από 9 μέχρι 14 και στην Αττική από 8 έως 10 βαθμούς.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ από τα βόρεια και αύριο σε όλη τη χώρα, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι θα παραμείνουν και αύριο με πιθανή εξασθένησή τους την Τρίτη. Ωστόσο, από την Τρίτη αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας, που θα διαρκέσει έως την Πέμπτη.