Σε βομβαρδισμένο τοπίο έχει μετατραπεί το δημοτικό διαμέρισμα της Κεραμιδιάς του δήμου Ήλιδας, και συγκεκριμένα οι αγροτικοί δρόμοι της περιοχής, καθώς οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν κάνει πολύ μεγάλη ζημιά και οι κάτοικοι αδυνατούν πλέον να προσεγγίσουν τις περιουσίες τους.

Το αγροτικό δίκτυο αγγίζει περίπου τα 20 χιλιόμετρα και από άκρη σε άκρη είναι κατεστραμμένο, οδηγώντας τους κατοίκους σε απόγνωση, αφού η πρόσβαση ακόμη και με αγροτικά οχήματα είναι αδύνατη και τα χωράφια τους έχουν αφεθεί στην εγκατάλειψη, ενώ οι ίδιοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται, χωρίς να μπορούν να κάνουν το παραμικρό.

Ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος, κ. Νίκος Χρυσανθόπουλος, επισημαίνει ότι τα τρία τελευταία χρόνια το αγροτικό δίκτυο της περιοχής αφέθηκε στην τύχη του και οι παρεμβάσεις είναι επί της ουσίας ανύπαρκτες.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που σημειώνει, ότι δηλαδή κάθε χρόνο για όλους τους αγροτικούς δρόμους του χωριού διατίθενται 70 με 80 κυβικά χαλίκι για να στρωθούν, τα οποία δεν επαρκούν ούτε για 200 μέτρα δρόμο!

«Η Κεραμιδιά έχει μετατραπεί σε βομβαρδισμένο τοπίο, λόγων των βροχοπτώσεων και της εγκατάλειψης τα τελευταία τρία χρόνια. Τα χαλίκια που έχουν ρίξει στους δρόμους, είναι απλώς σαν να ρίχνουν αλάτι στο φαγητό. Για παράδειγμα στη θέση ‘Μεσολογγάδα’ ο δρόμος είναι σε άθλια κατάσταση και αδιάβατος τους τελευταίους τρεις μήνες και αν και έχει ενημερωθεί ο δήμος Ήλιδας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος είπε ότι έχει ανατεθεί σε εργολάβο να ρίξει χαλίκι, ο εργολάβος από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι έχει χαλάσει ο φορτωτής του και δεν μπορεί να κάνει κάτι. Και το ερώτημα είναι: δεν υπάρχει άλλος φορτωτής ή εργολάβος; Πρέπει να μένουν οι κάτοικοι μακριά από τα χωράφια και τις εργασίες τους, μέχρι να αποκαταστήσει ο εργολάβος τη ζημιά στο φορτωτή;» διερωτάται ο κ. Χρυσανθόπουλος, ο οποίος ζητά την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Όπως λένε και οι κάτοικοι, εάν δεν υπήρχαν κάποιοι εργολάβοι- κάτοικοι του χωριού οι οποίοι χωρίς να πληρώνονται βάζουν τα μηχανήματά τους και ρίχνουν λίγο χαλίκι στους δρόμους, τότε ο αποκλεισμός θα ήταν ολοκληρωτικός.

Ωστόσο, η συνεχιζόμενη κακοκαιρία πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και αυτό που ζητούν όλοι είναι να δοθεί λύση και η λύση να είναι άμεση και όχι μόνο στα λόγια.