Τη δυνατότητα που του παρέχει ο νόμος 3918 "Διαρθρωτικές Αλλαγές στον χώρο της Υγείας", για να ρυθμίζει με Κοινή Υπουργική Απόφαση τις Ζώνες Εφημέρευσης των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, επικαλείται ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ζήση Τζηκαλάγια.

Ο βουλευτής της ΝΔ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την πολιτική της και περιγράφει ως "αχαρακτήριστη ενέργεια", που θα επιδεινώσει τα προβλήματα στον πολύπαθο τομέα της υγείας, την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία μειώνεται στο 9% το μέγιστο ποσοστό που θα καταβάλλεται για τις πρόσθετες αμοιβές των ιατρών από το σύνολο των μηνιαίων αποζημιώσεων.

Την ίδια στάση επιφυλάσσει ο βουλευτής της ΝΔ και απέναντι στη διάταξη που, όπως καταγγέλλει, υποβαθμίζει σχεδόν όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας από την κατηγορία "Γ" στην κατηγορία "Β" αφού τα νομαρχιακά νοσοκομεία θα πάψουν να εφημερεύουν όλες τις ημέρες του μήνα γιατί δεν θα πληρώνονται οι γιατροί.

"Από πλευράς 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και διοικήσεων των Νοσοκομείων καταβλήθηκε προσπάθεια και καλύφθηκαν με πρόσθετες εφημερίες του 9%. Επίσης καλύφθηκαν και τα όποια κενά προέκυψαν από τη μεταφορά στη Β΄ Ζώνη από τη Γ΄ Ζώνη", αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και υπογραμμίζει ότι με νόμο που ψήφισε η Βουλή προβλέπεται ότι "με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα ρυθμίζονται οι ζώνες εφημέρευσης των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής".