Επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 55, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, εκτροχιάσθηκε μεταξύ των σταθμών Καρυάς και Στύρφακας, λίγο πριν το Λιανοκλάδι, όταν έπεσε σε αγελάδα, που βρισκόταν επάνω στη σιδηροδρομική γραμμή.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 200 άνθρωποι, ενώ ευτυχώς «δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των επιβατών...», όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι του ΟΣΕ. Τα συνεργεία του Οργανισμού κατευθύνονται στο σημείο του εκτροχιασμού για να παραλάβουν τους επιβάτες, οι οποίοι θα μεταφερθούν στον Δομοκό και από εκεί με λεωφορεία στο Λιανοκλάδι.

Οι αρμόδιοι του ΟΣΕ μιλούν για «μικρή ζημιά» και τονίζουν ότι θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν άμεσα το τρένο στις ράγες και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα αυτό έχει διακοπεί και θα γίνεται με λεωφορεία.

Υπενθυμίζουν ότι είναι το δεύτερο παρόμοιο ατύχημα. Το πρώτο είχε συμβεί 10 Δεκεμβρίου, κοντά στη γέφυρα της «Παπαδιάς» στην περιοχή του Μπράλου. Τέλος, στην περιοχή του ατυχήματος, που βρίσκονται και οι επιβάτες, επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχή.