Με λεωφορεία διεξάγεται η συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης και αντίστροφα, για το τμήμα μεταξύ Δομοκού – Λιανοκλαδίου, μετά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Το ατύχημα, που συνέβη ότι το τραίνο αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με αγελάδα, με αποτέλεσμα η μηχανή να βγει έξω από τις ράγες και να ακινητοποιηθεί και η υποχρεωτική μετεπιβίβαση σε λεωφορεία, προκαλεί τουλάχιστον τρίωρη καθυστέρηση για τους επιβάτες.

Συνεργεία του ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν σπεύσει στην περιοχή του εκτροχιασμού, λίγο πριν το Λιανοκλάδι, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο σημείο μεταξύ των σταθμών Καρυάς και Στύρφακα, όπου έγινε ο εκτροχιασμός της μηχανής της αμαξοστοιχίας Ιntercity 55, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα με αναχώρηση στις 10.04, σπεύδει άλλη μηχανή, που θα μεταφέρει τα βαγόνια με τους επιβάτες στον σταθμό του Δομοκού, όπου εκεί θα μετεπιβιβαστούν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στον τελικό τους προορισμό.

Από την ώρα του συμβάντος η λειτουργία της γραμμής έχει προσωρινά διακοπεί.